پدران روابط عمومی
از بنیان گزاران روابط عمومی مدرن میتوانیم به ایوی لدبرت لی و ادوارد برنیز اشاره کرد این دونفر به عنوان پدران روابط عمومی نوین شناخته میشوند.
ادوارد لوئیس جیمز برنِیز، معروف به مرد نامرئی دستکاری افکار عمومی، بنیانگذار و پیشرو در زمینه روابط عمومی و پروپاگاندا بود.
در سال 1928 کتابی نوشت به نام پروپاگاندا که این گونه آغاز میشود: دستکاری هوشمندانه عادتها و عقاید سازمانیافته تودهها یکی از عناصر مهم جامعه است. حکومتها این سازکار جامعه را دستکاری میکنند و دولتی نامرئی را تشکیل می دهند که قدرت که قدرت واقعی حاکم بر کشور است.
به نظر برنیز، دولت نامرئی، طبقه قدرتمند جامعه است طبقهای که شامل پولدارها، تحصیل کردهها و کارشناسان می شود. و حتما هم لازم نیست افراد این طبقات با یکدیگر ارتباط صمیمیانه ای داشته باشند اما میتوانند تودهها را کنترل کنند.
برنیز علاقه زیادی به درک و استفاده از نیروهای اجتماعی برای مدیریت عموم مردم به نفع مشریان خود داشت.
یکی از مهمترین کارهای برنیز گسترش سیگار در میان زنان بود. چون در تصور عموم مردم آن زمان سیگار کشیدن زنان در جامعه کار زشتی بود، شرکت تولید سیگار چسترفیلد به نیمی از بازار فروش خود دسترسی نداشت. آبراهام بریل در مشاوره با برنیز به او گفت که از سیگار نماد قدرت مردان باشد پس سیگار کشیدن زنان نیز نماد قدرت و استقلال و «مشعل آزادی» آنها است. با این دیدگاه، زنان به کشیدن سیگار روی میآوردند. برنِیز ترتیبی داد تا تعدادی دختر جوان شیکپوش در جشنواره عید پاک نیویورک سال ۱۹۱۹ همزمان سیگاری را روشن کنند. با هماهنگی پیشین با رسانهها این زنان «کنشگر حقوق زنان» معرفی شدند و همه روزنامههای سراسر آمریکا با چاپ این نگاره و خبر، عنوان آن را «مشعل آزادی» نامیدند. بدین ترتیب میلیونها زن به سیگار کشیدن روی آوردند.
از دیگر بنیان گزاران روابط عمومی میتوانیم به ایوی لدبرت لی اشاره کرد.
او روزنامهنگار روزنامههایی چون نیویورک ژورنال، ورلد و تایمز بود. پدر روابط عمومی جهان و بنیانگذار اصول روابط عمومی است.
از نظر لی هدف حرفهی روابط عمومی را مطلع کردن عموم به نفع مشتریان و توصیه به آنها برای کسب رضایت عمومی میدانست.
لی در سال ۱۹۰۶ اولین شرکت خصوصی که تنها خدمات روابط عمومی را به مشتریان خود ارائه میکرد در نیویورک تأسیس کرد.
- ۰۰/۱۰/۰۸